Arsenijević u Rijeci

četvrtak, 29.12.2011. - četvrtak, 29.12.2011.
vladimir_arsenijevic
Vladimir Arsenijević, nagrađivani i međunarodno priznati srpski pisac, urednik, prevoditelj, glazbenik i kolumnist rođen je 1965. u Puli. Svojim prvim romanom U potpalublju osvojio je NIN-ovu nagradu 1994. godine postavši tako najmlađim dobitnikom ove prestižne nagrade. Ova proturatna knjiga ubrzo je prevedena na dvadeset jezika i postavila je Arsenijevića među najprevođenije srpske pisce. Od tada je Arsenijević objavio romane: Anđela (1997), MEKSIKO ratni dnevnik (2000), Išmail (s Aleksandrom Zografom, 2004), i Predator (2008). Objavio je još zbirku eseja pod nazivom Jugolaboratorija (2009.) i svoju sedmu knjigu, ilustriranu novelu Minut – put oko sveta za 60 sekundi (2010) koja je nastala u suradnji s Valentinom Broštean.  
Utemeljio je i razvio izdavačku kuću RENDE u kojoj je radio kao glavni urednik od njezina osnutka sve do 2007. godine. Nakon toga prelazi u zagrebačku izdavačku kuću VBZ, gdje radi kao urednik njenog beogradskog ogranka do proljeća 2011.
Organizator je regionalnog književnog festivala Krokodil koji se svake godine održava u Beogradu i kroz koji se na dinamičan, zabavan i multimedijalno-informativan način predstavlja najzanimljivije književne stvaraoce s područja bivše Jugoslavije. Djeluje i u novoj izdavačkoj kući Reflektor – knjige za slušanje iz Beograda koja objavljuje audio knjige. Kolumne i eseje redovno objavljuje u više tiskanih i elektronskih medija u čitavoj regiji.

Književna večer će se održati u petak, 30. prosinca, s počekom u 20 sati u Molekuli. Voditeljica programa je Tea Tulić.

 


Povezano