Zagorkina priča

srijeda, 01.03.2017. - subota, 04.03.2017.
marija_juric_zagorka_630_0

Centar za ženske studije organizira obilježavanje 144 godine od rođenja Marije Jurić Zagorke! Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke na Dolcu 8, otvoren je za građanstvo, uz besplatno stručno vodstvo, od 11 do 16 sati, na Zagorkin rođendan u četvrtak, 2. ožujka, te u nedjelju 5. ožujka (uz prikazivanje dokumentarno-igranog filma Zagorka autorice Biljane Čakić Veselić u 14 sati u produkciji Fade-in).

U četvrtak, 2. ožujka u 18 sati održava se predavanje Žarke Vujić, Dvije Marije: klaviristica i likovna umjetnica Marija Novaković u svjetlu djelovanja Marije Jurić Zagorke. 

U petak, 3. ožujka u 12 sati, u Multimedijalnom institutu MAMA, Preradovićeva 18, održava se promocija časopisa Treća na temu Migracije: otpor i stradanje.

Vikend program uključuje večernju interaktivnu, kostimiranu, edukativnu šetnju! Ana Zbiljski i Martina Findrik, po čijoj ideji je zamišljena večernja šetnja Zagorkina priča, vodit će vas Gornjim gradom i mjestima koja su  obilježila  događaje iz najčitanijeg Zagorkinog djela Grička vještica. Sastanak je u 19 sati kod spomenika Mariji Jurić Zagorki u Tkalčićevoj ulici! U 90 uzbudljivih minuta upoznat ćete sve tajne nastanka ovog Zagorkinog djela i likove koji su ga obilježili. Dolazak je potrebno potvrditi na mail adresu do 1. ožujka. Broj sudionika/ca je ograničen na 40 osoba.


Povezano