Komunikacija temeljena na sadržaju

utorak, 08.05.2018. - utorak, 08.05.2018.
vasif_kortun_630

Ususret Međunarodnom danu muzeja, Muzej suvremene umjetnosti u srijedu, 9. svibnja u 18 sati organizira predavanje Vasifa Kortuna, jednog od najznačajnijih kustosa na međunarodnoj sceni.

U izlaganju Kako učvrstiti poziciju muzeja u doba hiperpovezanosti? Kortun iznosi razmišljanja i daje svoj uvid u mogućnosti djelovanja muzeja danas, u vrijeme kada se javna sfera sve više sužava, kada nestaju tiskani mediji, a povjerenje u institucije biva narušeno. Ponudit će odgovore na pitanje kako muzej kao institucija može sačuvati i održati svoj integritet dok istovremeno izlazi iz svojeg povijesnog konteksta te kako može sačuvati svoj eksperimentalni pristup, a da pri tom izbjegne postati neoliberalni inkubator. 

Kroz primjer procesa potrage za pravim načinima komunikacije istraživačkog programa SALT, kojeg je utemeljio u Turskoj, Vasif Kortun prenosi svoja iskustva o tome koje su se metode pokazale uspješnijima od drugih u smislu korištenja postojećih i dostupnih načina komunikacije, ali i u razvijanju novih. Konkretnije, na predavanju ćemo saznati kako ostati nepokolebljiv u održavanju komunikacije temeljene na sadržaju, te kako izbjeći obraćati se preširokom spektru publike, a kod one ciljane razviti osjećaj osobnog odnosa s institucijom. 

Predavanje se održava na engleskom jeziku, bez prijevoda.


Povezano