Živo tkivo splitske scene

Među posjetitelj(ca)ma ovogodišnjeg Platformata bila je i ilustratorica koja se u svom mediju osvrnula na eko aktivnosti ove participativne manifestacije.

autorica:
Ana Vukšić
Ana Vukšić, ilustrirani osvrt, predavanje "Uzgoj vlastite hrane korištenjem biootpada", Platformat 2023., Dom mladih Split

Od 4. do 7. listopada u splitskom Domu mladih održan je jedanaesti po redu Platformat, festival nezavisne kulture i umjetnosti. Ova manifestacija intenzivnog programa predstavila je raznovrsna kulturna događanja Doma mladih i organizacije koje ove programe i stvaraju kroz cijelu godinu. Heterogenost vrlo posjećenog programa koji je obuhvatio široki spektar društveno-kulturnih formata i fokusa, od razgovora o kulturnim politikama, radionica, izvedbi, izložbi, kvizova i koncerata, demonstrirala je kretanja u živom tkivu splitske nezavisne scene. 

Među posjetitelji(ca)ma je bila i splitska ilustratorica Ana Vukšić koja je fokuse svojih vizualnih osvrta usmjerila na događanja koja kulturu pozicioniraju u ekološke i održive okvire djelovanja.  

Predavanje Antonije Mihaljević iz udruge Permakultura Dalmacija Uzgoj vlastite hrane korištenjem biootpada održan je u Dvorištu 6. listopada. Istog dana na Platou se održavao i Bazar udruge Aktivist.

Dok je predavanje odgovorilo na pitanja kako započeti uzgoj hrane, koje su sve pripremne radnje za uzgoj hrane i zašto je bitno kompostiranje i malčiranje kod organskog uzgoja hrane, Bazar se realizirao kao mjesto razmjene korištenih, ali još uvijek uprotrebljivih i korisnih stvari od literature od odjeće i elektronike. 

Ana Vukšić, ilustrirani osvrt na Bazar, Platformat 2023., Dom mladih Split

Ilustracije su dio Kulturpunktove serije ilustriranih reportaža kroz koju vizualni umjetnici_e odgovaraju na kulturne programe, čime se trudimo otvoriti medijski prostor različitim autorskim pozicijama, formatima i medijima.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano