Nove perspektive svjetlosnog promišljanja

Otvoren je Natječaj za privremene svjetlosne projekte i intervencije u javnom prostoru Gornjeg grada.

plato_gradec_630Plato Gradec

Interdisciplinarni umjetnički projekt Mjestimice svjetlo predstavlja nove perspektive promišljanja neiskorištenih javnih prostora i stavlja naglasak na propitivanje problema urbanog razvoja određenog dijela grada. Kroz privremene umjetničke instalacije i interdisciplinarne projekte koji svjetlo koriste kao primarni umjetnički medij naglašavaju se i “osvjetljavaju” urbani problemi te ukazuje na potencijal lokacija odabranih u suradnji sa stanovnicima gradske četvrti. Projekt kroz umjetnički sadržaj želi reaktivirati javni prostor i kroz umjetničke intervencije, arhitektonsko-urbanistička i dizajnerska rješenja, performativne i participativne radove i akcije potaknuti interakciju stanovništva, prostora i autora intervencija.

Stoga se pozivaju se autori da se svojim radovima i idejama odazovu natječaju i sudjeluju u realizaciji projekta Mjestimice svjetlo koji će se realizirati početkom listopada 2014. godine na gornjogradskim lokacijama: Park Grič, Klanac Grgura Tepečića, Trg sv. Marka 9 (dvorište), Plato Gradec. 

Ideju i realizaciju projekta potpisuju Tamara Brixy, Marta Klepo, Tereza Teklić i Katarina Zlatec, a prijave će razmatrati tročlani žiri kojeg čine arhitekt Rene Lisac (Akupunktura grada), multimedijska umjetnica Martina Mezak, kustosica Tereza Teklić (KONTEJNER │ biro suvremene umjetničke prakse).

U sklopu natječaja organizirat će se obilazak odabranih gornjogradskih lokacija pod vodstvom Saše Šimprage, a termin će biti objavljen naknadno na službenoj stranici projekta. 

Projekt Mjestimice svjetlo financiran je u sklopu međunarodnog programa Actors of Urban Change koji je pokrenula Zaklada Robert Bosch u suradnji s mrežom MitOstNatječaj je otvoren do 27. lipnja 2014. godine, a sve detalje i uvjete možete pronaći ovdje

Izvor: Mjestimice svjetlo

Objavljeno
Objavljeno

Povezano