Koordinate putovanja, gradova, tijela, događaja

Natasha Kadin izlaže multimedijski projekt Tragovi // Traces u beogradskoj nezavisnoj galeriji Remont.

trag_natasha_kadin_630

U ponedjeljak, 14. listopada, s početkom u 18 sati, u beogradskoj galeriji Remont bit će otvorena multimedijska izložba Tragovi // Traces autorice Natashe KadinTraces je multimedijski projekt kojem je ova izložba zaključni čin. Sam projekt osmišljen je kao performans, instalacija i izložba koja uspostavlja odnose tijela, grada, prirode, nomada, ljubavnika i umjetnika.

“Ako sudionici izložbe prihvate tragove, kao što i autorica nalaže, kao kodove u koje su upisane koordinate putovanja, gradova, tijela u prirodi, događaja, ljubavi, audio zapisa, slučajnih događaja, tada možemo smatrati da je Natasha ne samo podijelila svoje tragove s drugima, nego i uspjela u tome da svaki sudionik i gledatelj stvori vlastiti ritual stvarajući od svoje memorije svoj novi početak”, napisao je o izložbi Hrvoje Kolić.

Izložba je otvorena do 7. studenog.

Natasha Kadin (Split, 1979.), producentica i kustosica, završila je književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru, Kulturni menadžment na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i Projekt menadžment na Universite Lumiere Lyon II. u Lyonu. Trenutno radi na doktorskoj disertaciji Ženski identiteti u djelima hrvatskih suvremenih umjetnica. Studija slučaja: Sanja Iveković, pod mentorstvom dr. Miška Šuvakovića. Jedna je od osnivača i predsjednica međunarodno aktivne organizacije Mavena – 36 njezinih čuda. Autorica je, koatorica i producentica više desetaka umjetničkih projekata, a radi kao vanjska suradnica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, na odsjeku za Film i video.

Galerija Remont otvorena je u veljači 2000. godine, a osnovala ju je nezavisna umjetnička asocijacija, umjetnici iz Beograda i Pančeva različitih generacija i iskustava: Uroš Đurić, Aleksandar Zograf, Tanja Ostojić, Milica Tomić, Branko Pavić, Jovan Cekić, Mikrob, Mirjana Đorđević, Žana Poliakov, Saša Gajin, grupa ŠKART, Boris Mladenović i Darka Radosavljević. Remont, kao živa i dinamična organizacija čija je misija uspostavljanje novih profesionalnih standarda i popularizacija suvremene umjetnosti u Srbiji, kontinuirano prati i prilagođava se suvremenim profesionalnim standardima u području produkcije i prezentacije suvremene vizualne umjetnosti.

Izvor: Remont

Objavljeno
Objavljeno

Povezano