Međunarodni studentski filmski festival

Otvorene su prijave za osmo izdanje riječkog festivala STIFF, a poziv obuhvaća filmove svih rodova i žanrova.

stff

Nakon sedam uspješnih izdanja i više od 350 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore_ice da prijave svoje filmove na osmo izdanje koje će se održati od 4. do 7. studenog 2021. u Rijeci.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najbolje od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

Za Natjecateljski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2018. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata_ica filma te eksperimentalne filmove.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.

STIFF je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga prima filmove različitih tematskih preokupacija, no ove godine posebnu pažnju pridaje tijelu. Želja organizatora je produbiti razumijevanje odnosa tjelesnosti i pokretne slike kroz promišljanje tijela autora, tijela filma, tijela gledatelja i tijela u filmu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

Rok za prijavu je 1. lipanj.


Povezano