Izlaganje u galeriji CEKAO

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose (mlađe generacije) da se prijave na natječaj za izlaganje.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose (mlađe generacije) da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2019. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. 

Galerija CEKAO, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb  djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremeno implementiranje ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen brojnim nepredviđenim posjetiteljima. Na ovaj način rad dobiva drugu vrstu vidljivosti, participirajući istodobno u aktivnom organizmu kuće, kojoj su Radovan Nikšić, Ninoslav Kučan i Bernardo Bernardi sredinom prošlog stoljeća osigurali ulazak u antologiju hrvatske arhitekture. 

Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Savjet zadržava također pravo poziva umjetnicima. Savjet čine Marko Tadić, predsjednik savjeta, Jelena Pašić, povjesničarka umjetnosti i Ana Mušćet, voditeljica programa.

Za prijavu potrebno je ispunjenu prijavnicu poslati u pdf. formatu isključivo elektroničkom poštom na mail adresu.  

Rok za zaprimanje prijedloga je 15. srpnja 2018. do 23.59 sati

Za dodatna pitanja javite se na mail adresu.


Povezano