Animafest Zagreb 2023

Otvorene su prijave za 33. izdanje svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2023.

unnamed
Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb poziva vas da prijavite svoj film na 33. izdanje Festivala, koje će se održati od 5. do 10. lipnja 2023. u Zagrebu. Putem online obrasca mogu se prijaviti svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti prvi put prikazani nakon 1. siječnja 2022. 
 
Kratkometražni filmovi (maksimalnog trajanja 40 minuta) mogu se prijaviti za jednu od sljedećih natjecateljskih kategorija:
 – natjecanje kratkometražnog filma;
 – natjecanje studentskog filma – filmovi producirani u obrazovnim institucijama, bez obzira na stadij studija;
 – natjecanje filmova za djecu;
 – natjecanje hrvatskog filma – filmovi hrvatskih redatelja_ica i/ili filmovi kojima je bar jedna od zemalja produkcije Hrvatska.
 
Dugometražni filmovi (minimalnog trajanja 40 minuta) mogu se prijaviti za kategoriju dugometražnog filma, a VR/360/interaktivni projekti mogu se prijaviti za natjecanje VR animacije, što uključuje projekte napravljene za sustave Oculus, HTC Vive ili Samsung Gear VR koji koriste animaciju kao glavni medij.
 
Filmovi se natječu za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji. Naknade za prijavu nema, a detaljni uvjeti natječaja dostupni su ovdje i za dodatna pitanja organizatorima se možete obratiti putem maila.
 
Rok za prijavu kratkometražnih filmova u svim kategorijama je 1. veljače 2023, a za dugometražne filmove i VR projekate natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023.


Povezano