SozialMarie 2023

Nagrada za socijalnu inovaciju dodjeljuje se uspješno provedenim, inovativnim projektima s područja Srednje Euope koji se hvataju u koštac s izazovima današnjice.

Otvorene su prijave za SozialMarie, nagradu za socijalnu inovaciju koja će se u 2023. godini dodijeliti po 19. put. 

Cilj ovog natječaja je podići vidljivost društvenih inovacija širom Srednje i Istočne Europe. SozialMarie nagrađuje uspješno provedene, inovativne projekte koji se hvataju u koštac s izazovima današnjice, koje vode privatne osobe, profitna poduzeća, projekti iz civilnog sektora (civilnodruštvene inicijative, nevladine i neprofitne organizacije, udruge) te jedinice javne uprave. Prijaviti se mogu projekti koji se nalaze u uspješnoj provedbi, što znači da su u trenutku prijave još uvijek aktivni. Okončani projekti i projektne prijave ne uzimaju se u obzir.

Petnaest jedinstvenih projekata ovjenčat će se nagradama u sveukupnoj vrijednosti od 54 000 eura: prvonagrađeni dobivaju 15 000, drugonagrađeni 10 000, a trećenagrađeni 5000 eura. Daljnjih 12 dobitnika nagrađuje se sa po 2000 eura, a jedan od nominiranih projekata obradovat će se i dodatnoj Nagradi publike (Audience Award). 

Prijave se šalju putem online obrasca do 23. siječnja 2023. 

Sve informacije o natječaju potražite ovdje.


Povezano