Zlatna lubenica 6.0

Metamedij raspisuje natječaj za mlade umjetnike_ce i kolektive u područjima novih medija i inovativnih umjetničkih praksi.

Zlatna lubenica 6

Otvoren je natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 6.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Natječaj u povodu 24. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij.

Ovogodišnjom temom natječaja i festivala, Svjetovanja hidrosfere, preispituje se pojam hidrosfere (oceana, mora i ukupne vode na Zemlji) u kontekstu interakcija, kolaboracija i prepletenosti različitih organizama, tehnologija i oblika znanja.

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Jerica Ziherl (kustosica, Muzej Lapidarium) i Kristina Marić (prošlogodišnja dobitnica nagrade) odabrat će 5 finalista čiji će radovi biti predstavljeni na skupnoj izložbi u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli u sklopu festivala Media Mediterranea 24 u kolovozu. Selekcija radova bit će predstavljena i putujućom izložbom u Muzeju Lapidarium u Novigradu i galeriji Xcenter u Novoj Gorici u studenom i prosincu 2022. godine.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika od 18 do 35 godina starosti, ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2019. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati 5 finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 2000 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Dvadeset i treće izdanje Media Mediterranea festivala bit će održano u Puli od 4. do 6. kolovoza 2022. godine.

Prijave s naznakom “Zlatna lubenica 6.0” šalju se na e-adresu do 19. lipnja u 23.59 sati.

Sve informacije i detalji nalaze se na linku.


Povezano