Online pričaonica #NEovisne

Udruga za pomoć ovisnicima Vida prikuplja svjedočanstva te kratke priče, poeziju, fotografije i druge kreativne radove na temu doživljaja ovisnosti, a koje su kreirale žene.

Riječka udruga za pomoć ovisnicima Vida poziva sve žene, a naročito one koje su se nosile ili se još uvijek nose s problemom ovisnosti – bilo osobnim ili u obitelji – da dostave kratke priče, svjedočanstva i izjave, crtice iz dnevnika, fotografije, poeziju i bilo koju vrstu kreativnih radova koji govore o njihovom problemu i borbi.

Cilj aktivnosti je pružiti zajedničku platformu gdje će sve zaniteresirane moći napisati o čemu “ovise”, bez obzira na karakter i društvenu prihvaćenost njihove ovisnosti. Cilj je i ukazati na marginalan položaj žena unutar ovisničke populacije te destigmatizirati ovisničko ponašanje pružanjem platforme gdje se sve zainteresirane mogu uključiti.

Svoje radove možete dostaviti anonimno, pod pseudonimom ili potpisane, u online pričaonici, putem maila ili u prostoru Udruge Vida, Slogin kula 12, Rijeka. 

Priče će biti okupljene na blogu, a završni rad prezentirati kroz interaktivnu izložbuna ovogodišnjem Europskom festivalu kratke priče u Rijeci.


Povezano