Odnos muzikološkog centra i periferije

četvrtak, 16.11.2017. - petak, 17.11.2017.
harry_white_WEB

U petak i subotu, 17. i 18. studenog, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu će se u suorganizaciji s Poslijediplomskim doktorskim studijem znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture održati seminar profesora Harryja Whitea, irskog muzikologa i profesora na University Collegeu u Dublinu.

Seminar započinje u petak u 18 sati i održava se u sobi 339. Otvara ga prvi dio pregleda povijesti, teorije i angloameričke muzikologije, a program se nastavlja u subotu od 9:30 sati. Profesor White dalje će se osvrnuti na aktualne probleme angloameričke muzikologije, zatim na muzikologiju u Irskoj te na problem odnosa angloameričkog muzikološkog centra i hrvatske periferije.

Dr. Harry White predaje na University Collegeu u Dublinu od 1993. godine. Školovao se na UCD-u i Trinity Collegeu u Dublinu te na Sveučilištu u Torontu. Bio je gostujući profesor u Kanadi, Hrvatskoj, Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Član je Kraljevske irske akademije glazbe i Academy of St. Cecilia u Londonu te počasni član Hrvatskog muzikološkog društva. Od 2003. do 2006. godine bio je prvi predsjednik Irskog muzikološkog društva. Redoviti je član Kraljevske irske akademije, a 2015. i član Academia Europaea. Od 1990. godine s Gerardom Gillenom je glavni urednik časopisa Irish Musical Studies. Član je redakcija više renomiranih muzikoloških časopisa i autor nekoliko važnih studija.

Predavanja su otvorena.


Povezano