Svjetlosne umjetničke intervencije

četvrtak, 09.10.2014. - subota, 11.10.2014.
gornji_grad_630

Kroz privremene umjetničke instalacije koje svjetlo koriste kao primarni medij, naglašavaju se i “osvjetljavaju” urbani problemi te se ukazuje na potencijal gradskih lokacija odabranih u suradnji sa stanovnicima gradske četvrti. Cilj intervencija je reaktivacija javnog prostora te poticanje interakcije stanovništva, prostora i autora intervencija.

U svom prvom izdanju, Mjestimice svjetlo posvećen je prostoru zagrebačkog Gornjeg grada. Projekt propituje identitet Gornjeg grada, njegovo naslijeđe, sadašnje i buduće mogućnosti razvoja, kvalitetu sadržaja u urbanom prostoru, odnos stanovnika i svakodnevnih korisnika te funkcionalnost gradske četvrti općenito. Svjetlosnim umjetničkim intervencijama u javnom prostoru Gornjeg grada, projekt Mjestimice svjetlo privremeno će oživiti odabrane lokacije i uklopiti umjetnički sadržaj u zadanu urbanu strukturu. Poticanjem prisutnosti suvremenih umjetničkih praksi u javnom prostoru, projektom će se sadržajno obogatiti zanemarene točke u urbanom tkivu gradske četvrti te uključiti stanovnike i korisnike u proces privremene transformacije prostora.

Na odabranim gornjogradskim lokacijama – Park Grič, Klanac Grgura Tepečića i Trg sv. Marka 9 (dvorište) – u razdoblju od 10. do 12. listopada realizirat će se privremene svjetlosne umjetničke intervencije Matee Bronić i Tina Kadoića, Mateja Korlaeta i Marka Uremovića, Matije Kraljića, Nike Mihaljevića te umjetničke organizacije Ljubavnice.

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.


Povezano