Vidljivo i nevidljivo

četvrtak, 09.04.2015. - četvrtak, 09.04.2015.
oliver_ressler_630

Međunarodno priznati austrijski filmaš Oliver Ressler prikazat će tri filma u sklopu muzejskog programa Kino umjetnika, u petak, 10. travnja, u 19 sati, u multimedijskoj Dvorani Gorgona MSU-a.

Riječ je o recentnim kratkim filmovima: The Visible and the Invisible (20 min, 2014), Leave It in the Ground (18 min, 2013), The Right of Passage (19 min, 2013). Svi filmovi su na engleskom jeziku.

Nakon projekcije u razgovoru s umjetnikom sudjelovat će Selma Banich, izvedbena umjetnica i aktivistica, Branka Benčić, kustosica, te Goran Dević, filmaš. Razgovor će moderirati Leila Topić, kustosica programa.

Oliver Ressler (r. 1970) umjetnik je i filmski stvaralac, poznat po svojem aktivističkom angažmanu, instalacijama i intervencijama u javnom prostoru kojima propituju neuralgične točke globaliziranog društva poput anomalija u ekonomiji, demokraciji ili globalnim klimatskim promjenama te istražuje modele društvenih alternativa postojećem poretku. Izlagački je također iznimno aktivan te je u 2014. predstavio nekoliko samostalnih izložbi poput one u Shedhalle u Zürichu i Lentos muzeju u Linzu, a nedavno je otvorena i njegova samostalna izložba u berlinskom NBK-u (Neuer Berliner Kunstverein).

Ulaz je besplatan.


Povezano