Srpanj u Art kinu

četvrtak, 30.06.2011. - petak, 29.07.2011.
Novi zivot_Sam Mendes_500

Početkom srpnja 2011. publika može vidjeti film Ona se zove Sabine i Šahisticu iz Ciklusa filmova Sandrine Bonnaire, dobitnice dvaju Cesara i brojnih vrijednih filmskih nagrada – muze francuskog autorskog filma.

Već od 3. do 6. srpnja u kinu možete pogledati dva vrijedna programa – In memoriam poznatome producentu Dinu De Laurentiisu i Ninu Roti, kultnome skladatelju glazbe za Fortunellu, Kuma i Slatki život koji je najpoznatiji po suradnji s Federicom Fellinijem.

U programu posvećenom nedavno preminulome oskarovcu De Laurentiisu pogledajte dva klasika koja je producirao: kultni camp klasik Barbarella Rogera Vadima,  s Jane Fondom u glavnoj ulozi astronautice Barbarelle, a na rasporedu je i De Santisova neorealistička Gorka riža iz 1949. sa Silvanom Mangano u glavnoj ulozi.

U Art-kino Croatia stiže i U boljem svijetu redateljice Susanne Bier – danska drama nagrađena Zlatnim globusom i Oscarom za najbolji strani film.

Najnoviji uradak Sama Mendesa Novi život nježna je i komična drama – priča o mladom paru koji očekuje svoje prvo dijete, s Johnom Krasinskim i Mayom Rudolph u glavnim ulogama.  Krajem srpnja pogledajte pobjednika 8. Zagreb film festivalaPljačkaša Benjamina Heisenberga.

Kraj mjeseca donosi program Motovun u Rijeci – publika će i ove godine uživati u četiri dana filmova s ovogodišnjeg Motovun film festivala paralelno sa samim festivalom. Ove godine ponajbolje motovunske filmove možete gledati i u kinu na otvorenom.

Više informacija potražite ovdje.

Foto: Novi život / Sam Mendes

 


Povezano