Monteparadiso 20

četvrtak, 15.11.2012. - subota, 17.11.2012.
Monteparadiso20_630

Tema dokumentarnog filma Monteparadiso 20 je 20 godina djelovanja Monteparadiso festivala i istoimenog kolektiva. Film je obuhvatio festival od njegovih začetaka od strane mladih entuzijasta, do transformacije u jedan od najpoznatijih underground festivala u svijetu.

Dokumentarni film zaokružit će ovu obljetničku godinu, prikazujući kroz osobne ispovijesti glavnih aktera nastajanje i odrastanje Monteparadiso kolektiva i istoimenog festivala. Monteparadiso 20 nastao je u suradnji Udruge Monteparadiso i Mrkli Mrak iz Pule, snimljen u nekoliko aktivnih tjedana tijekom 2012. godine, te na jedno mjesto stavlja raritetne videosekvence iz bogate povijesti festivala i niz razgovora sa najbitnijim akterima MP kolektiva, starog i novog vodstva Udruge i značajnim kreativcima domaće underground scene. Za snimanje, produkciju i postprodukciju angažiran je mladi pulski filmski stvaratelj Vibor Juhas koji kroz 70 minuta finalnog produkta uspijeva vjerno prikazati razvoj Monteparadisa kroz godine i svu snagu koju ima. 

Svi zainteresirani mogu se pridružiti u petak, 16. studenogu velikoj dvorani kina Valli, gdje se film prikazuje sa početkom u 18.40 sati te u subotu u 18.40 sati ili u nedjelju u 20.20 sati. Cijena ulaznice za projekciju je 10 kuna.

Za sam kraj ovih vikend projekcija u Monteparadiso klubu će se u nedjelju 18. studenog sa početkom u 22 sata održati koncerti punk rock bendova Whiskey Funeral i Xaxaxa.