Kratke slike

srijeda, 10.12.2014. - petak, 12.12.2014.
kratke_slike_630

U četvrtak, 11. prosinca, u 21 sat u MM centru, program The younger the better predstavlja video radove naziva Velika slika / Big picture, u selekciji umjetnice, članice mreže apap – Performing Europe, Maje Čule. Polazišna točka video radova petero umjetnika (Keren Cytter,  Rebecca Ann Tess, Miloš Trakilović, Jaakko Pallasvuo, Aleksandra Domanović) je TV slika. Radovi se referiraju na narativni format TV serijala, koriste arhivske materijale televizijskih organizacija ili se referiraju na dramaturške strukture tv programa. Uz radove ovih umjetnika, bit će prikazan i video rad Maje Čule Facing the same direction.

U petak, 12. prosinca, u 19.30 sati u MM centru, nastavlja se program Runda kratkog s analizom filmova I onda vidim Tanju (r. J. Lerotić) i Svaki dan je Božić (r. A. Z.Stolica).

U subotu, 13. prosinca, u 19 sati u MM centru, velesajamski Postfest tematizira 365 dana filmskog festivala, tj. pojavu festivala koje ne čini samo filmski program od nekoliko dana već koji funkcioniraju kao cjelogodišnja platforma za razvoj audiovizualne djelatnosti i stvaralaštva. Predstavit će se Festival Mediteranskog filma u Splitu i projekt Kino Mediteran uz gostovanje Alena Munitića i projekciju filmova Snijeg u Splitu, Snijeg u Splitu (r. Igor Jelinović), Autofocus (r. Boris Poljak) i Poklon predsjednika Nixona (r. Igor Šeregi). 

Kratke slike novi je program Kulture promjene SC-a orijentiran ne samo na, u redovnoj kinoprikazivačkoj djelatnosti često zapostavljenu, formu kratkog filma već i na predstavljanje u široj javnosti slabo zastupljenih vidova filmske umjetnosti i poetike, kao što su eksperimentalni film i prezentacija radova mlađih autora te sociološko-kulturološki aspekt filmskih festivala. Program će se realizirati u 2015. kroz 4 programske cjeline: Iz kratke baze 25FPS-a, Postfest, Runda kratkog i The younger the better.Povezano