Kino umjetnika: Difference Screen

ponedjeljak, 23.02.2015. - ponedjeljak, 23.02.2015.
slika_630

Projekt Difference Screen predstavlja međunarodnu selekciju umjetničkog filma i videa, reflektirajući promjene kroz portrete ljudi i mjesta. Difference Screen otkriva skrivene, neočekivane poglede na različite zemlje, mjesta i pejzaže oblikovane nedavnim događajima – radi se o umjetničkim odgovorima koji pokazuju životnu, stvaralačku vrijednost i potencijal različitosti. Brojni su radovi okupljeni oko oblika putovanja i migracija preko granica i kultura.

Broj radova uključenih u ovaj putujući program raste i nadograđuje se video radovima lokalnih umjetnika, otkrivajući lokalne narative različitih prostora, mjesta, društvenih skupina, backgrounda i situacija. Kako se tijekom gostovanja novi filmovi i umjetnici uključuju u program, uspostavljaju nova znanja, formiraju nove mreže odnosa između umjetnika i publike.

Projekcija u Dvorani Gorgona, u utorak, 24. veljače, u 19 sati, uključit će izbor radova iz dosadašnjeg programa, a realizira se u prisutnosti umjetnika i uz razgovor sa selektorom Bruceom Allanom. Cjeloviti program potražite ovdje.


Povezano