Kino umjetnika

utorak, 20.11.2012. - četvrtak, 22.11.2012.
marina_abramovic_630

U srijedu, 21. studenog i u petak, 23. studenog u 19 i 21 sat pogledajte dokumentarni film Marina Abramović: Umjetnica je prisutna koji prati pripremu ove slavne umjetnice za ono što je vjerojatno bio najvažniji trenutak njezinoga života: velika retrospektiva njezinih radova u Muzeju moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku. Autor filma Matthew Akers donosi portret umjetnice i tijek njezine izložbe/performansa u sklopu kojeg je Marina provela 700 sati sjedeći i gledajući se s posjetiteljima oči u oči. Sjediti svaki dan, tijekom tri mjeseca, osam sati dnevno, bez hrane, vode i micanja bilo je fizički i psihički izazovno, čak i za veteranku performansa njezinog kalibra. Cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

U četvrtak, 22. studenog u 19 sati umjetnik Shaun Gladwell će prisustvovati projekciji Krugova radikalne volje i razgovoru. Shaun Gladwell govorit će o umjetnosti pokretnih slika i njihovu izlaganju u kontekstu galerije i kina, te o recentnom radu na filmskoj režiji.

Shaun Gladwell jedan je od najperspektivnijih australskih umjetnika mlađe generacije. Ponajprije se bavi videom. Diplomirao je na Sydney College for the Arts, magistrirao na South Wales Fine Arts College i Goldsmiths u Londonu. Na 53. venecijanskom bijenalu 2009. predstavljao je Australiju. Trenutno živi i radi u Londonu. 

Više informacija potražite ovdje.


Povezano