Bijela zagrebačka noć

petak, 25.09.2015. - petak, 25.09.2015.
luminoakustika_630Bojan Gagić i Miodrag Gladović, Luminoakustika

U subotu, 26. rujna, na brojnim lokacijama u Zagrebu održat će se velika kulturna manifestacija pod nazivom Bijela noć (franc. Nuit Blanche), koja će ujediniti brojne umjetničke intervencije i kulturna događanja nudeći obilazak grada u ritmu umjetnosti.

Od 16 sati popodne do 4 sata ujutro gradom će “vladati” hrvatski i inozemni umjetnici i ispunjavati ga animacijama, koncertima, plesom, glazbom, izložbama, uličnom umjetnošću, svjetlosnim i zvučnim instalacijama te performansima.

Tako će svi posjetitelji u Bijeloj noći moći besplatno uživati u raznim događanjima poput izložbe Street art 2.0: Inovacija u srcu pokreta, intervencija na gradskim pročeljima poznatih street umjetnika poput Etien’a, Jana Vormanna i Lonca, Fourneauove interaktivne instalacije Water Light Graffiti, instalacija Picturae i Light Graff Patricka Sucheta, kao i svjetlosnih instalacija luminoakustike Bojana Gagića i Miodraga Gladovića te Radiant Tree HEHE Collectifa. Također, Bijela noć u suradnji s Danom otvorenog trga, među ostalim, donosi i svjetlosno-zvučnu instalaciju Le Champ, 3D mapping autora Ivana Lušičića Liika na pročelju HNK-a, koncert Zagrebačke filharmonije i fotoperformans Iris Brosch. Pascale Peyret priprema svjetlosnu instalaciju Anamorfoza III: Disperzija krijesnica, a Bill Vorn i Louis-Philippe Demers izvest će atraktivan robotički performans Inferno u sklopu festivala Device_art.

Projekt je pokrenut 2002. godine u Parizu i odmah je postigao ogroman uspjeh te je danas ondje, ali i u drugim svjetskim gradovima jedan od najvažnijih kulturnih događaja godine. 

Detaljan program Bijele noći potražite ovdje


Povezano