O migracijama i njihovoj reprezentaciji

ivot_umjetnosti_2017_630

Fragment rada The Residual (Artikişler, 2016.) objavljen u časopisu Život umjetnosti 101-2017

U srijedu, 16. svibnja s početkom u 19 sati u Galeriji Nova održava se razgovor i promocija aktualnog broja časopisa Život umjetnosti pod nazivom TRANS|MIGRANTNOST: psihogeografije prijelaza, posvećenog fenomenu suvremenih migracija.

U sklopu tekuće izložbe Priče, privremene koja predstavlja primjere umjetničkih i aktivističkih praksi koje promišljaju pojam granice te reflektiraju uzroke i posljedice migracija i dominantne politike njihove reprezentacije, Ana Dević (WHW) razgovara s urednicom broja, arhitekticom Anom Danom Beroš, izvršnom urednicom Sanjom Horvatinčić te Matijom Kraljem i Tončijem Vladislavićem, koji uz Beroš sudjeluju i u tekućoj izložbi u Galeriji Nova. 

Razgovor je zamišljen kao poziv da se iz perspektive isprepletanja umjetničkih, kustoskih i izdavačkih projekta da osvrt na aktualni broj Života umjetnosti, kao i na izložbu unutar koje su neke od tih praksi zastupljene te u zajedničkom razgovoru kolektivno reflektirati iskustva i izazove suvremenih ekonomskih i političkih migracija, te njihove reprezentacije i tematiziranja.


Povezano