Kritična masa: svjetlom do spasa

petak, 11.10.2013. -
kriticnamasa_630

Udruga Sindikat biciklista u subotu 12. listopada organizira svoju sedmu po redu kritičnu masu, biciklističku vožnju kroz grad pod imenom Kritična masa: svjetlom do spasa

Kritičnom masom ponovno ćemo pokušati skrenuti pozornost Gradu i gradskim vlastima na to da broj biciklista u Zagrebu raste, da trenutačna biciklistička infrastruktura jednostavno nije dostatna i nije sigurna za sve sudionike u prometu te da se prometna paradigma mora promijeniti iz one koja je sklona motoriziranom prometu”, rekla je Tena Šarić iz Sindikata biciklista. 

Kritična masa započinje u 17 sati, na već tradicionalnom mjestu okupljanja, ispred muzeja Mimara. Vozit će se rutom Savska ulica – Ulica grada Vukovara – Miramarska cesta – Mihanovićeva ulica – Ulica Ljudevita Gaja – Ulica Baruna Trenka – Ulica Pavla Hatza – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Ulica dr. Franje Račkog – Trg Franje Iblera – Vlaška ulica – ulica Ribnjak (park Ribnjak), a vožnja završava zabavom u parku i tulumom u Rock klubu Ribnjak, gdje će svirati rokeri D’ELVIS Maria Kovača.

Budući da su dani sve kraći, iz udruge podsjećaju sve bicikliste da koriste svjetla u vožnji, koja su i zakonski obavezna te pozivaju da na Kritičnu masu dođu što više osvijetljeni jer će dio vožnje biti u sumrak.


Povezano