Hibridizacija tehnologije i živih elemenata

srijeda, 04.05.2016. - petak, 06.05.2016.
Scenocosme_Akousmaflore_630

Od 5. do 7. svibnja 2016. godine odvija se digitalni Randez-vous uz umjetnički duo Scenocosme.

Kako bi proslavili objavljivanje kataloga koji predstavlja šestomjesečna događanja u 2015. godini, partneri Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, u suradnji s Kulturom promjene SC-a i Muzičkom akademijom u Zagrebu, a u sklopu Izloga suvremenog zvuka, pozvali su francuski umjetnički duo Scenocosme koji će predstaviti četiri interaktivne zvučne instalacije.

Umjetničko djelovanje dvojca Scenocosme kojeg čine francuski umjetnici Gregory Lasserre i Anais met den Ancxt obuhvaća različite forme i izričaje: interaktivne instalacije, grupne performanse, radove na području vizualne i digitalne umjetnosti, sound art radove i dr. Osim samog korištenja različitih tehnologija u kreiranju umjetničkih radova, Scenocosme kroz moguće hibridizacije tehnologije i živih elemenata stvaraju svoj osobni poetički umjetnički jezik.

U fokusu je interakcija, djelo postoji i mijenja se pomoću fizičkih i društvenih odnosa, akcija i reakcija gledatelja.

Interaktivna zvučna instalacija Akousmaflore je vrt sastavljen od glazbenih biljaka koje reagiraju na ljudski dodir, pa ih trebate dotaknuti da bi počele proizvoditi zvuk. Instalacija se odvija u predvorju Teatra &TD, 4., 5., 6. i 7. svibnja od 18 do 23.59 sati.

U interaktivnoj audiovizualnoj instalaciji Metamorphy pomiješane su stvarne refleksije i virtualne slike, stvarajući iluziju iskrivljene stvarnosti. Elastična i polutransparentna tkanina reagira na ljudsku interakciju – dodir, odnosno potisak, fizički mijenjajući svoj oblik te istovremeno generirajući vizualni i zvučni sadržaj. Odvija se 5. svibnja od 20 do 23.59 sati, te 6. i 7. svibnja od 18 do 23.59 sati u Galeriji SC.

La Maison Sensible povećava fizički prostor Galerije SC te odnos gledatelja i okoline. Diskretni senzori pretvaraju zidove, pod i namještaj u osjetljivo i reaktivno sučelje. Odvija se 5. svibnja od 20 do 23.59 sati, te 6. i 7. svibnja od 18 do 23.59 sati u Galeriji SC.

Iskustvo svjetlosno-zvučne instalacije Urban Lights Contacts ispred nove zgrade Muzičke akademije u Zagrebu, moguće je uz interakciju dvoje ili više ljudi, čija tijela postaju generatori zvuka kroz međusobnu tjelesnu interakciju, ali i dodir male sjajne kugle. Energetska polja sudionika čujemo pomoću međusobnih dodira kože. Odvija se 5., 6. i 7. svibnja na Muzičkoj akademiji u 20 sati.


Povezano