Formiranje talenata

petak, 25.09.2015. - četvrtak, 08.10.2015.
primMoč_630FOTO: Močvara

Primijenjena u Močvari suradnja je između Kluba Močvara i UBU-a (Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD) s ciljem senzibiliziranja mlađih generacija i umjetnika u nastanku za događanja na nezavisnoj kulturno – umjetničkoj sceni kao i razvoja školskog kurikuluma u području projektne i izvanučioničke nastave.

Prvi rezultat spomenute suradnje je istoimena radionica i izložba koja je organizirana u sklopu projekata Močvarni Laboratorij i #Pogonizacija. Učenici Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pod mentorstvom Vinke Mortigjije Anušić osmišljavali su plakate za nadolazeće programe u Klubu Močvara. Neki od programa Močvare za koje su se učenici odlučili su Turbina – Trubo tribina, Useless Eaters, Quentin Tarantino music night, Valhalla, Afro disco boogie night, Dirty Dancing i drugi. 

Dizajniranju plakata prethodila su dva predavanja. Prvo predavanje bilo je pregled i priča o plakatima koji već godinama nastaju za Močvarine programe, a održali su ga Sanjin Hasanefendić i Danijel Badanjak za URK-a (Udruženje za razvoj kulture). Drugo predavanje o maloj povijesti plakata, dizajnu plakata i suvremenim praksama održala je Marija Juza za UBU. Svi plakati koje su učenici dizajnirali osmišljeni su tako da se mogu producirati u tehnici sitotiska. 

O tehnici sitotiska učenici će više saznati u radioni Cirkorame od njezinih voditelja Nikole i Damiana. Na samoj radionici u Pogonu Jedinstvo 26. rujna u popodnevnim satima učenici će realizirati u tehnici sitotiska dva rješenja plakata u seriji od više primjeraka, a ostali će plakati biti izvedeni u digitalnom printu i biti izloženi za cijelo vrijeme trajanja #Pogonizacije.

Izložba će biti otvorena od 26. rujna do 9. listopada u klubu Močvara i Pogonu Jedinstvo.


Povezano